Sokszor fel sem ismerik a figyelemzavart.

A figyelemzvart sokszor nem ismerik fel sem a szülők sem a pedagógusok

Az időben – optimális esetben 6 éves kor környékén – felismert és kezelt ADHD-s gyermekek és családjuk életén javíthat a szülő, a tanár, a gyermekpszichológus vagy akár gyermekpszichiáter és nem utolsó sorban a gyermek együttműködése.

Itt jegyezzük meg, hogy pont alsó tagozatos, figyelemzavaros gyermekek részére szervezünk terápiás csoportot. Az érdeklődök  ITT tudnak jelentkezni.

Sajnos a figyelemzavar (ADHD) sokszor nem kerül diagnosztizálásra, így korrekt kezelésre sem.

A kezeletlen ADHD miatt az érintett gyermek és családja, tanára élete rémálommá válhat. Sokszor a figyelemzavar tüneteit egyszerűen neveletlenségnek, rosszaságnak nézik a szülők és a nevelők is.

A szülők és pedagógusok háromnegyede csak későn vagy egyáltalán nem ismerik fel a betegséget, 10 osztályból 7-ben találkozhatunk olyan ADHD-s gyermekkel, aki nem részesül kezelésben. Ha nem ismerik fel időben a betegséget, akkor a gyerek nem kap megfelelő segítséget, és nem tud lépést tartani az iskolában többiekkel.

A kezeletlen ADHD szinte biztosan tanulási, sok esetben magatartási problémákhoz vezet.

Pedig van terápia, így lenne segítség is.

Az figyelemzavar egyénre szabott komplex kezelése segít abban, hogy az érintettek a későbbiekben tünetmentes, teljes életet élhessenek, az érintett gyermeket körülvevő felnőttek pedig megtanulják kezelni a betegség tüneteit így békés és harmonikus környezetet tudjanak kialakítani figyelemzavaros gyermekükkel, tanítványukkal.

Nemzetközi civil-, és orvos-szakmai szervezetek közös elhatározásából minden év októberében tartják az ADHD, a figyelemhiányos/hiperaktivitás zavar hónapját. A nemzetközi kezdeményezéshez csatlakozott az ADHD Magyarország Alapítvány is, amely idén 10. alkalommal szervezi és rendezi meg nemzetközi konferenciáját október 10-11-én, hogy felhívja a figyelmet a betegség időbeni felismerésére és megfelelő szakorvosi kezelésére.

 

Forrás: www.hazipatika.com/